Companii

Cursele interne, noul pariu al companiilor aeriene. Din Varşovia pleacă avioane către şapte destinaţii interne pe zi. Aeroportul din Bucureşti „se leagă” doar de patru oraşe

Cursele interne, noul pariu al companiilor aeriene. Din...

Autor: Mădălina Panaete

09.12.2015, 20:16 734

Irlandezii de la Ryanair, liderul pieţei aeriene low-cost din Europa, au anunţat că vor face concurenţă companiei de stat Tarom pe curse interne. Doar operatorul low-cost cu capital românesc Blue Air sparge în prezent monopolul companiei de stat pe piaţa internă.

Aeroportul Inter­na­ţio­nal Henri Coandă (Oto­peni) „găz­du­ieşte“ într-o zi de mier­curi circa 18 zbo­ruri către patru destinaţii interne, în timp ce de pe Aeroportul Inter­national Chopin din Varşovia pleacă în aceeaşi zi 28 de aeronave către şapte oraşe din Polonia, arată cal­culele ZF pe baza informaţiilor dis­ponibile pe site-urile celor două aeroporturi.

Din Varşovia, miercurea zboară avioane către Cracovia, Wroclaw, Gdansk, Poznan, Katowice, Rzeszow şi Szczecin. În acelaşi timp, din Bucureşti destinaţiile interne spre care zboară avioane sunt Iaşi, Timi­şoara, Cluj-Napoca şi Oradea. Iaşiul este singurul aeroport din provincie care a atras atenţia a doi jucători pe segmentul curselor interne Tarom şi a Blue Air. În rest, cursele interne sunt „specialitatea“ Tarom .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO