Companii

Cushman & Wakefield Echinox: Cererea de spaţii industriale şi logistice a crescut cu 50% în primul trimestru. 2022 ar putea consemna un nou record al tranzacţiilor

Cushman & Wakefield Echinox: Cererea de spaţii...

Autor: Bogdan Alecu

10.05.2022, 00:05 105

♦ Aproape 300.000 mp de platforme logistice s-au livrat au se vor livra până la final de an. Bucureşti şi Timişoara atrag cele mai multe investiţii.

Patru noi centre logistice s-au deschis în primul trimestru al acestui an, dintre care două sunt pentru retail – unul pentru Auchan, la Călan, lângă Deva, iar un al doilea lângă Bucureşti, al CTP pentru Rohlik, un supermarket online.

Cel mai mare proiect ce urmează a fi livrat în 2022 este cel al WDP la Timişoara, de 57.000 mp, unde cel mai mare chiriaş este Profi.

Bucureştiul continuă să atragă cele mai multe investiţii logistice, în principal datorită re­tailului în creştere. În primul trimestru al acestui an CTP a livrat deja 78.600 mp în două parcuri, iar Logicor mai urmează până la final de an să li­vre­ze două noi depozite cu un total de 42.000 mp.

Aproape 2 milioane metri pătraţi de spaţii industriale şi de logistică au fost închiriaţi în ultimii doi ani, dublul suprafeţei tranzacţionate în total în 2018 şi 2019. Evoluţia spectaculoasă a cererii din ultimii doi ani, încurajează dezvoltatorii să investească în continuare în proiecte industriale şi de logistică, provocarea fiind de a adapta noile construcţii la cerinţele în schimbare ale chiriaşilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO