Companii

Cutremur pe piaţa de retail: Kaufland majorează salariul minim al lucrătorilor comerciali la 2.000 de lei net, cu 54% peste minimul pe economie, de la 1 martie

Cutremur pe piaţa de retail: Kaufland majorează...

Autor: Cristina Roşca

02.03.2019, 10:50 43477

Kaufland, unul dintre cei mai mari angajatori, duce venitul lucrăto­ri­lor comerciali la aproape 2.000 de lei net, cu 54% peste salariul minim la ni­vel naţio­nal începând cu data de 1 martie 2019.

Un lucrător comercial din hiper­mar­keturile Kaufland, liderul co­mer­ţului local cu afaceri de peste 10 mld. lei anual şi cu 15.000 de salariaţi, va câştiga un venit minim de 3.300 de lei brut (1.941 de lei net lunar), cu aproape 18% mai mult decât până acum. Veni­tul minim al lucrătorilor co­merciali de la Kaufland porneşte de la suma de 3.300 lei brut, sumă ce include tichetele de masă şi sporurile salariale, şi va intra în vigoare începând cu luna martie 2019.

În funcţie de vechime şi de rezul­ta­te, veniturile lunare ale unui angajat în această poziţie pot fi mai mari, deşi re­pre­zentanţii lanţului de magazine nu oferă cifre. Ani de zile, salariile plătite lucrăto­ri­lor comerciali şi casierilor au fost prin­tre cele mai mici din economie, de multe ori apropiate de nivelul sala­riu­lui mi­nim pe economie. În ultima pe­rioa­dă însă, retaileri precum Kaufland şi Lidl au apli­cat majorări salariale con­stan­te, trăgând după sine toată industria.

Majorările salariale continue din co­merţul modern din ultimii ani vin în contextul în care există o criză de personal atât la nivel de industrie, cât şi la nivel de economie, lupta pentru oa­meni fiind tot mai acerbă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO