Companii

Dacia, a doua companie privata din Romania dupa Petrom

Dacia, a doua companie privata din Romania dupa Petrom
01.04.2010, 23:50 358

Dacia, cel mai mare producator auto din Romania, a raportat anultrecut o cifra de afaceri de 9 mld. lei (2,1 mld. euro), increstere cu 17,8% in lei si 2% in euro fata de 2008, potrivitsituatiilor financiare ale constructorului auto, citate deMediafax.
Astfel, Dacia a urcat anul trecut in topul companiilor private dinRomania pe pozitia secunda, dupa Petrom, care a raportat afaceri de3 mld. euro si a devansat Rompetrol Rafinare (afaceri estimate la1,4 mld. euro) si Mittal Galati (800 mil. euro), din businessulcaruia s-a evaporat anul trecut un miliard de euro. De altfel,potrivit datelor publicate de companii pana in prezent, Dacia estesingura companie privata din top cinci care a raportat afaceri increstere in euro.
Profitul net al companiei, parte a grupului francez Renault, acrescut anul trecut cu 3,7%, la 230 mil. lei (54 mil. euro) incursul anului trecut, fata de 222,2 mil. lei (60,3 mil. euro) in2008, potrivit datelor publicate anterior de companie intr-unraport de fuziune prin absorbtie cu filiala Auto ChassisInternational, publicat in Monitorul Oficial.
Cresterea cifrei de afaceri a fost sustinuta de livrarile laexport, care au urcat cu 87%, la 6,11 miliarde de lei. Dacia nu adat semne de oboseala nici la inceputul acestui an, astfel caproductia Dacia a inregistrat in ianuarie-februarie un avans dublufata de perioada similara a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO