Companii

Dacia electrică este la un pas de lansare: Renault vrea să aducă modelul K-ZE din China în Europa, care ar putea costa 15.000 de euro şi ar putea fi comercializată sub marca Dacia

Christophe Dridi, directorul general al Automobile Dacia, declara într-un interviu acordat ZF în 2019 că Dacia va avea în gamă hibride şi maşini electrice, iar întrebarea este când, nu dacă.

Christophe Dridi, directorul general al Automobile Dacia, declara într-un interviu acordat ZF în 2019 că Dacia va avea în gamă hibride şi maşini electrice, iar întrebarea este când, nu dacă.

Autor: Bogdan Alecu

11.01.2020, 19:02 11719

Francezii mai au în portofoliu modelul electric Renault ZOE, care are un preţ de la 33.000 de euro cu TVA. Versiunea Renault K-ZE, care va fi lansată în Europa, ar putea costa circa 15.000 de euro şi ar putea fi comercializată sub marca Dacia.

Crossoverul electric Renault City K-ZE, prezentat anul trecut în cadrul Salonului Auto de la Paris pentru a fi lansat pe pieţele emergente precum China, va fi pregătit pentru a intra pe piaţa auto europeană. Mai mult, marca ar putea fi vândută în Europa sub umbrela Dacia, însă producţia va fi păstrată în China.

Decizia vine în contextul în care din 2021 fiecare grup auto va trebui să-şi limiteze emisiile de dioxid de carbon la o medie de 95 g/CO2 per km, în timp ce în prezent media este spre 120 g/CO2/km. Informaţia a fost confirmată de Gilles Normand, directorul diviziei de maşini electrice a Renault, care a declarat că o versiune a K-ZE va fi lansată în Europa, potrivit Autocar.co.uk. Maşina ar putea costa circa 15.000 de euro şi va veni la un preţ sub cel de circa 20.000 de euro al VW e-Up!, care însă promite o autonomie de 270 km, faţă de circa 250 km în cazul modelului Renault.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO