Companii

Dacia prezintă noul Duster la Salonul de la Frankfurt

Duster facelift vine cu schimbari de design la exterior, dar şi noi dotări

Duster facelift vine cu schimbari de design la exterior, dar şi noi dotări

Autor: Bogdan Alecu

28.08.2013, 21:47 1218

Dacia va lansa luna viitoare în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt noul Duster facelift, versiunea restilizată a celui mai bine vândut model produs la Mioveni în ultimii patru ani, cu schim­bări de design la nivel exterior, dar şi noi dotări preluate de pe noua gene­raţie Logan.

Odată cu lansarea SUV-ului Duster în 2010 acesta a devenit modelul de creştere şi de cucerire al mărcii, care în 2011 a ajuns să deţină peste jumătate din producţia uzinei de la Mioveni, an în care şi cifra de afaceri a Automobile Dacia a ajuns la maximul istoric de 3,11 mld. euro, având în vedere că preţul mediu al unui Duster este de 15.000 de euro, dublu faţă de cel al unui Logan sau Sandero.

„Dacia Duster este pentru marcă aidoma unui puternic remorcher maritim. Grăitoare sunt cifrele pe care acest model le-a adus şi a tractat practic toată zona de comercializare a Dacia în ultimii trei ani şi jumătate“, a spus Constantin Stroe, vicepreşedintele Dacia.

Lansarea noului Duster facelift vine în acest an în contextul în care modelul, comercializat atât sub brand Dacia, cât şi Renault şi asamblat în România, India, Brazilia, Columbia şi Rusia, a fost modelul grupului Renault cu cele mai ridicate vânzări în prima jumătate a anului. În total, în primul semestru s-au vân­dut la nivel mondial aproape 190.000 de unităţi, depăşind Renault Megane.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO