Companii

Dacia a produs SUV-uri Duster de 9 miliarde de euro în ultimii doi ani. Cea de-a doua generaţie a Dacia Duster, cel mai bine vândut SUV mic de pe piaţa europeană, a ajuns la o producţie de 500.000 de unităţi în ultimii doi ani

Dacia a produs SUV-uri Duster de 9 miliarde de euro în ultimii doi ani. Cea de-a doua generaţie a Dacia Duster, cel mai bine vândut SUV mic de pe piaţa europeană,  a ajuns la o producţie de 500.000 de unităţi în ultimii doi ani

Zilnic, la Uzina Vehicule se produc 1.400 de maşini, dintre care 1.050 sunt modele Duster

Autor: Bogdan Alecu

La sfârşitul lunii noiembrie, Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni a livrat de pe linia de montaj a modelului Duster cu nr. 500.000 - un model 4x4, Prestige, 1.3 TCe 150 CP, roşu, la doi ani de la lansarea sa în producţie. Maşina va fi livrată unui client din Franţa, cea mai mare piaţă pentru marca Dacia.

Zilnic, la Uzina Vehicule se produc 1.400 de maşini, dintre care 1.050 sunt modele Duster. Potrivit calculelor ZF, cu un preţ mediu de 18.000 de euro cu TVA, valoarea producţiei celei de-a doua generaţii a SUV-ului este de circa 9 mld. euro.

Prima generaţie de Duster a intrat în fabricaţie în anul 2010, iar de atunci, peste 1,7 milioane au fost produse în România, la Mioveni. Principalele pieţe de export sunt Franţa, Italia şi Spania, gama Dacia fiind comercializată în 44 de ţări.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO