Companii

Dacia şi Ford au pierdut 64% din producţie în octombrie. Declinul industriei auto se accentuează pe final de an

Dacia şi Ford au pierdut 64% din producţie în...

Autor: Bogdan Alecu

21.11.2021, 09:44 451

♦ Maşini de 500 mil. euro a pierdut industria auto românească în octombrie din cauza crizei microcipurilor, în condiţiile în care declinul s-a accentuat la 64% luna trecută.

Uzinele Dacia şi Ford au produs în octombrie în total 18.277 de autoturisme, în scădere cu 64% faţă de perioada similară a anului trecut. Scăderea este atât de mare încât cele două fabrici au asamblat practic cât producea doar Ford în ianuarie 2021.

La nivelul lunii octombrie cel mai mare declin a fost înregistrat de uzina Ford, care a punctat o scădere de 80% faţă de octombrie 2020, la 4.457 de unităţi, adică practic patru zile şi jumătate de producţie în trei schimburi din circa 20. La Dacia scăderea a fost de 53%, la 13.820 de unităţi.

Potrivit datelor Automotive News Europe, uzina Ford de la Craiova a reluat în noiembrie producţia în trei schimburi şi nu sunt anunţate noi opriri. De partea cealaltă, la uzina din Koln, unde este asamblat modelul Fiesta, producţia este oprită până în data de 22 noiembrie, iar la Saarlouis, unde este produs Focus, producţia a fost reluată ieri, 16 noiembrie, însă mai sunt anunţate trei zile fără producţie în noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO