Companii

Dacia trimite piese pentru Loganul produs de Lada la Togliatti

Centrul logistic din Mioveni alimentează 13 uzine ale alianţei Renault-Nissan

Centrul logistic din Mioveni alimentează 13 uzine ale alianţei Renault-Nissan

Autor: Bogdan Alecu

13.07.2013, 09:21 482

Centrul de logistică ILN de pe platforma Dacia de la Mioveni a demarat în acest an expediţiile de componente pentru noua platformă Logan X52 şi către uzina AvtoVaz, din Togliatti, unde sunt produse automobile sub marca Lada.

În 2010 Lada a demarat la Togliatti producţia modelului Largus, care este un Logan MCV redenumit, iar în acest an Lada va demara şi producţia unui nou model pe baza noului Logan din cea de-a doua generaţie, pe platforma X52.

Mai mult, în Rusia se va produce la uzina din Mos­cova modelul Re­nault Lo­gan din noua generaţie X52, dar şi o altă versiune la To­gliatti, sub marca Lada. Decizia vine în contextul în care în luna decembrie a anului trecut Alianţa Renault-Nissan a preluat controlul uzinei AvtoVAZ, iar până în 2014 acţionarii alianţei vor ajunge la 67,5% din acţiuni.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO