Companii

Dafora câştigă un contract de 4,6 milioane de lei cu Romgaz

Dafora câştigă un contract de 4,6 milioane de lei cu...

Autor: Andrei Cîrchelan

05.09.2014, 00:00 303

Compania de foraj Dafora Mediaş (simbol bursier DAFR), controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, a semnat cu producătorul de gaze Romgaz (SNG) un contract de 4,6 mil. lei (aproximativ 1 mil. euro) pentru lucrări la o sondă din judeţul Sibiu, potrivit unui anunţ de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Documentele din SEAP arată că pentru Dafora a concurat cu alţi doi ofertanţi pentru contract, într-o licitaţie deschisă în care criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut. Dafora a câştigat cu un preţ cu 1,23% sub valoarea estimată a contractului. Sonda Romgaz se va situa în comuna Pauca din judeţul Sibiu, iar contractul presupune lucrări de foraj şi probe de producţie.

În primele şase luni ale anului, Dafora a raportat un profit net de 4,9 mil. lei (1,11 mil. euro), faţă de o pierdere de peste 10 mil. lei (2,27 mil. euro) în aceeaşi perioadă a anului anterior. Rezultatele au venit în contextul în care afacerile companiei au urcat cu 28% în perioada analizată, până la 115,9 mil. lei (26,3 mil. euro). Compania este controlată în proporţie de 49,96% de Călburean şi face parte, alături de constructorul de magistrale Condmag, din grupul Dafora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO