Companii

Daimler a inaugurat la Sebeş încă o fabrică de cutii de viteze pentru Mercedes-Benz, investiţie de 40 mil. euro

Daimler a inaugurat la Sebeş încă o fabrică de cutii...

Autor: Ioan Dornescu

12.01.2014, 18:52 591

Star Transmission, companie deţinută de concernul german Daimler, a inaugurat la Sebeş o unitate de montaj pentru cutii viteze cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes-Benz, investiţia pentru hala de producţie cu o suprafaţă de circa 13.000 de metri pătraţi fiind de aproape 40 milioane euro. Construcţia a fost finalizată în zece luni, iar unitatea include liniile de montaj, spaţii pentru birouri, depozitare şi logistică.

„Extinderea capacităţilor de producţie de la Star Transmission sprijină producţia suprasolicitată din Germania. Autoturismele Mercedes-Benz care funcţionează cu acest model de cutie de viteză se bucură de mare succes“, au anunţat reprezentanţii diviziei producătorului auto german. Cei 150 de muncitori ai fabricii au beneficiat de o specializare de aproximativ un an la centrul de dezvoltare Daimler din Untertürkheim, Germania.

„Nu există diferenţe calitative între o cutie de viteze produsă în Germania şi una produsă în România“, a afirmat Bernd Krottmayer administratorul companiei Star Transmission. Star Transmission a mai deschis în iulie la Sebeş o unitate de producţie pentru asamblarea cutiilor de viteze automate pentru autoturismele Mercedes-Benz, investiţie prin care au fost create aproximativ 250 de noi locuri de muncă.

Pe de altă parte, Daimler a anunţat în luna aprilie a anului trecut că va investi peste 300 mil. euro în România pentru extinderea producţiei de cutii de viteze destinate Mercedes-Benz la subsidiara locală Star Transmission din Sebeş. Firma Star Assembly, deţinută de concernul german Daimler, a primit un ajutor de stat de 37,4 mil. euro pentru construirea unei unităţi de producţie de transmisii automate la Sebeş, investiţia totală ridicându-se la circa 238 mil. euro. Star Transmission a fost înfiinţată în anul 2001 şi are peste 1.000 de angajaţi la capacităţile de producţie din localităţile Cugir şi Sebeş.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.01.2014

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO