Companii

Dan Boiangiu, Arval: Toate maşinile din flote vor avea la bord „cutii negre“, toate firmele vor să ştie cum conduc angajaţii

Dan Boiangiu, director general al Arval: Flota medie este în prezent de 20 de maşini. În cazul IMM-urilor acestea închiriază  una sau două maşini, însă aceasta este o piaţă cu totul diferită.

Dan Boiangiu, director general al Arval: Flota medie este în prezent de 20 de maşini. În cazul IMM-urilor acestea închiriază una sau două maşini, însă aceasta este o piaţă cu totul diferită.

Autor: Bogdan Alecu

25.01.2017, 07:00 2158
  • Expansiunea flotelor şi creşterea costurilor cu închirierea acestora, dar mai ales cu mentenanţa determină tot mai multe companii să apeleze la cursuri de pilotaj defensiv pentru angajaţi 

  • Următorul pas este telemetria, adică implementarea de „cutii negre“ care să stocheze date despre stilul de condus al celor de la volan.

„Comportamentul la volan poate aduce economii sau costuri. Este un trend ca maşinile să dispună în viitor de ele­mente de telemetrie, un «black box» pe care noi îl ges­tionăm prin sistemele de raportare.

Noi deja măsurăm frecvenţa accidentelor şi rata de daunabilitate şi le comparăm cu mediile naţionale“, a spus Dan Boiangiu, director general Arval, companie de leasing opera­ţional, parte a grupului financiar BNP Paribas, care are în administrare o flotă de 8.365 de vehicule. Cu un preţ mediu de 15.000 de euro fără TVA, întreaga flotă este evaluată la peste 125 mil. euro. Flota companiei a urcat anul trecut cu peste zece procente, ceea ce a dus Arval pe locul doi în clasamentul firmelor de profil, depăşind ALD, în timp ce liderul rămâne Leaseplan.

Per total, anul trecut piaţa de leasing operaţional a urcat cu 8%, la un total de 60.000 de maşini administrate. În 2016 firmele de profil au cumpărat 14.400 de autovehicule noi pentru a le închiria companiilor, procentul reprezentând 13,3% din înmatriculările de autoturisme şi comerciale uşoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO