Companii

Dan Faţi, CEO al Dacris, importator şi distribuitor produse de papetărie: Rusia şi Ucraina sunt doi producători importanţi de hârtie, există creşteri mari de preţuri pe zona de produse de hârtie, iar stocurile sunt limitate. Grupul Dacris a înregistrat anul trecut afaceri de 23 milioane euro, în creştere cu doar 2% faţă de nivelul raportat în 2020

Grupul Dacris a înregistrat anul trecut afaceri de 23 milioane euro, în creştere cu doar 2% faţă de nivelul raportat în 2020.

Grupul Dacris a înregistrat anul trecut afaceri de 23 milioane euro, în creştere cu doar 2% faţă de nivelul raportat în 2020.

Autor: Miruna Diaconu

24.03.2022, 17:00 183

Dan Faţi, CEO al Dacris, importator şi distribuitor de produse de papetărie şi echipamente pentru birouri, spune că efectele invadării Ucrainei de către Rusia se resimt, iar preţurile produselor de hârtie înregistrează creşteri şi mai mari, având în vedere că Rusia şi Ucraina sunt doi importanţi producători de hârtie. Creşterea preţurilor la materiile prime a început să se resimtă încă de anul trecut, însă conflictul din Ucraina pune o şi mai mare presiune pe această piaţă.

„Rusia şi Ucraina sunt doi producători importanţi de hârtie, iar închiderea fabricilor şi sistarea importurilor din aceste regiuni au pus o presiune foarte mare pe capacităţile de producţie din Europa. Aşadar, există creşteri mari de preţuri pe zona de produse de hârtie, iar stocurile sunt extrem de limitate. Apoi, sunt efecte generate de impredictibilitatea acestei crize în ceea ce priveşte lanţurile de aprovizionare, dar şi a businessurilor noastre şi ale partenerilor noştri“, spune Dan Faţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO