Companii

Dan Hurduc, proprietarul unei ferme de 2.000 ha din Vaslui: Mulţi fermieri sunt în faliment fără să ştie, pentru că devine vizibil abia după trei ani. Avem nevoie de antreprenori, nu de fermieri

Dan Hurduc, proprietarul unei ferme de 2.000 ha din...

Autor: Florentina Niţu

16.12.2022, 18:40 20158

„Marjele de profit au început să scadă permanent, din cauza condiţiilor limitative din anumite zone ale ţării, şi trăim globalizarea în care preţurile sunt stabilite la bursă“.

Mulţi fermieri români ajung în faliment fără să-şi dea seama, pentru că nu au educaţie financiară şi mindset de antrepre­nor, iar acum este momentul în care trebuie să regândească modelul de business dacă vor să rămână în piaţă, spun jucătorii din sectorul agricol.

„Am avut 2020, un an cu pandemie şi secetă, care a dus la producţii mai mici, iar anul acesta avem din nou secetă. Mulţi fermieri sunt în faliment fără să ştie, pentru că un faliment devine vizibil abia după 3 ani, căci tot rostogolim pierderile. Este foarte trist ca după 20-30 de ani de agricultură să ajungi în momentul în care să vinzi tot şi să nu-ţi ajungă banii să-ţi plăteşti datoriile“, a spus Dan Hurduc, proprietarul Evel H Company, care lucrează 2.200 de hectare în judeţul Vaslui.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO