Companii

Dan Ivan a devenit cel mai puternic executiv din industria farmaceutica

29.10.2009, 23:16 81

Dan Ivan, seful operatiunilor locale ale companiei francezeSanofi - Aventis, a devenit cel mai puternic executiv de pe piataproducatorilor si importatorilor de medicamente, la finalulintegrarii operatiunilor cu cele ale Zentiva, luna trecuta.

Sanofi - Aventis a cumparat anul acesta grupul ceh Zentiva caredetine fosta fabrica Sicomed pe piata locala, iar operatiunilecelor doua companii genereaza vanzari anuale de circa 190 mil.euro, cu care urca pe primul loc in topul principalilorjucatori.

"Suntem numarul unu in piata farma cu o valoare a vanzarilor deaproximativ 190 mil. euro. Cota de piata este de circa 10%", a spusDan Ivan. Absolvent al Facultatii de medicina, Ivan, 51 de ani, arede gestionat un portofoliu de 252 de produse pe piata locala,intr-o perioada in care producatorii sunt nevoiti sa intoarca intre5% si 11% din afaceri catre statul roman.

El este director general al Sanofi - Aventis Romania incepand cu2004, dupa ce anterior a condus Sanofi- Synthelabo Romania (careulterior a devenit Sanofi - Aventis). Ivan este si unul dintreexecutivii cu cel mai lung mandat din industria farma, majoritateacompaniilor din top zece schimbandu-si seful de mai multe ori inultimii ani.

In cadrul grupului lucreaza circa 900 de angajati, din care 400in partea comerciala si 500 in industrial. Planurile Sanofi -Aventis pentru piata locala au in vederea producerea unuimedicament pentru Germania anul viitor care va umple dincapacitatea libera, dar compania analizeaza si posibilitatea unorachizitii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO