Companii

Dan Ostahie urcă în top trei antreprenori români după un salt de 40% al Altex

Dan Ostahie

Dan Ostahie

Autor: Cristina Roşca

07.07.2017, 00:07 9242

Altex, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de electro-IT, a avut anul trecut cel mai bun an din istoria de 25 de ani a companiei după ce businessul a crescut cu 40% anul trecut, la 2,7 mld. lei, pe o piaţă care a avansat cu 10%.

În perioada 2011-2016 afacerile companiei s-au triplat.

Valoarea businessului poziţionează compania lui Dan Ostahie în topul celor mai mari trei antreprenori din România, după fraţii Pavăl (Dedeman) şi Zoltan Teszari (RCS-RDS), potrivit datelor ZF. Clasamentul a fost realizat după valoarea unui singur business, fără a cumula toate afacerile fiecărui antreprenor.

Deşi businessul Altex a avut o evoluţie favorabilă, datoriile companiei au crescut şi ele cu 50% anul trecut comparativ cu 2015. Mai mult, în aceeaşi perioadă în care businessul s-a triplat, respectiv 2011-2016, datoriile s-au dublat şi ele.

Numărul de salariaţi a sărit şi el de 3.000 de oameni, iar compania a anunţat în urmă cu câteva luni că are planuri să continue procesul de recrutare.

Grupul deţine peste 90 de magazine fizice sub două branduri, respectiv Altex şi Media Galaxy, răspândite în special în oraşele mari şi medii ale ţării. Compania este prezentă şi online.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO