Companii

Danezii atacă poziţia de lider a chinezilor/americani de la Smithfield în producţia de carne de porc

Danezii atacă poziţia de lider a chinezilor/americani...

Autor: Florentina Niţu

22.08.2019, 00:07 2524

Grupul danez Premium Porc a investit 32,5 milioane euro într-o fabrică de nutreţuri combinate la Avrig.

Grupul danez Premium Porc, al doilea cel mai mare producător de carne de porc, a investit 32,5 mil. euro în mărirea capacităţii de producţie de la 400.000 de capete de porci/an la 600.000 de capete de porci pe an, iar o parte din investiţie a mers către construirea unei fabrici de nutreţuri combinate (FNC), care a fost deschisă în localitatea Avrig, din judeţul Sibiu.

Ambiţia grupului danez este să devină cel mai mare producător de carne de porc din România, poziţie deţinută în prezent de grupul Smithfield, controlat de investitori chinezi. „Am crescut capacitatea de la 400.000 de porci/an la 600.000 de porci/an (...). Am achiziţionat două ferme de porci graşi, pe care le recondiţionăm acum şi am făcut a treia fabrică de nutreţuri combinate, în care am investit 32,5 milioane de euro“, a spus Lars Drescher, CEO al Premium Porc Group.

Grupul are afaceri de 70 mil. euro în România, nouă fabrici pe plan local, în şase judeţe şi aproximativ 500 de angajaţi. Fermele de porcine sunt în judeţele Brăila, Braşov, Constanţa, Olt, Sibiu şi Vrancea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO