Companii

Danezii de la JD Agro Cocora şi-au construit un siloz de 4 mil. euro

 Danezii de la JD Agro Cocora şi-au construit un siloz...

Autor: Gabriel Razi

31.01.2013, 10:05 1460

Compania daneză JD Agro Cocora, care deţine o fermă de 6.000 de hectare de teren arabil în judeţul Ialomiţa, din care 80% în proprietate, a primit recent licenţa pentru un siloz şi o magazie cu o capacitate totală de 40.000 de tone, potrivit informaţiilor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Investiţia într-o capacitate de stocare ce poate fi umplută cu 40.000 de tone de materii prime agricole se ridică la aproximativ 4 milioane de euro, având în vedere un preţ mediu de 100 euro/tonă.  

Capacităţile de stocare de 40.000 de tone pot fi umplute cu o recoltă de grâu de pe 6.000 de hectare, având în vedere o productivitate medie de 6,5 tone/ha.

Fermierii locali s-au orientat în ultimii ani pe investiţia în silozuri având în vedere că astfel de echipamente reprezintă o adevărată “umbrelă” împotriva riscurilor din agricultură. În ultimii patru ani la nivel de economie fermierii au investit în silozuri şi magazii cu o capacitate totală de 2,6 milioane de tone. În consecinţă, capacitatea de stocare totala disponibilă pe plan local a crescut cu 17% la 17,4 milioane de tone.

Danezii de la JD Agro Cocora sunt prezenţi de mai bine de şase ani în agricultura locală, unde au investit peste 40 mil. euro, potrivit unor informaţii anterioare. Investitorii danezi sunt în acelaşi timp şi unul dintre cele mai importante grupuri din agricultura românească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO