Companii

Danezii de la Rockwool, producător de vată minerală: Creşterea costurilor de producţie ne-a obligat să operăm creşteri de preţuri succesive din a doua jumătate a lui 2021, dar cererea nu s-a diminuat

50 mil. euro - a fost investiţia de la zero realizată de grupul Rockwool într-o fabrică lângă Ploieşti

50 mil. euro - a fost investiţia de la zero realizată de grupul Rockwool într-o fabrică lângă Ploieşti

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.06.2022, 17:45 229

Cu o fabrică inaugurată în ultimul trimestru din 2019, în urma unei investiţii greenfield de 50 de milioane de euro, danezii nu au mai avut bugete mari de investiţii pentru România în ultimii ani. Pentru 2022, bugetul estimat este de 11 milioane de lei.

Producătorul danez de vată minerală Rockwool, care are în România o fabrică lângă Ploieşti, a livrat în primele luni ale anului 2022 volume cu 30% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul unei cereri în creştere chiar şi în lunile de iarnă. „Inflaţia costurilor de producţie ne-a obligat să operăm creşteri de preţuri succesive începând cu a doua jumătate a anului trecut, dar cererea nu s-a diminuat. Există un interes sporit pentru izolarea termică a clădirilor, atât pentru construcţiile noi, cât şi pentru renovarea celor existente, mai ales în contextul crizei energetice induse de războiul din Ucraina“, spune Florin Popescu, business unit director la Rockwool România.

Cu o fabrică inaugurată în ultimul trimestru din 2019, în urma unei investiţii greenfield de 50 de milioane de euro, danezii nu au mai avut bugete mari de investiţii pentru România în ultimii ani. Pentru 2022, bugetul estimat este de 11 milioane de lei. În prezent, ei direcţionează sumele disponibile către implementarea unor echipamente de automatizare şi roboţi care să permită maximizarea capacităţii de producţie, precum şi reducerea consumului de energie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO