Companii

Daniel Ben-Yehuda, şeful hotelului Sheraton şi al complexului Parc Hotels din Bucureşti: Vom aduce 26 de angajaţi din Sri Lanka, găsirea forţei de muncă este o provocare. Sunt angajaţi care aleg să plece la companii care livrează mâncare

Daniel Ben-Yehuda, şeful hotelului de cinci stele Sheraton din Bucureşti şi al complexului hotelier Parc Hotels: Gradul de ocupare a fost redus anul trecut, dar şi în ianuarie, variază între 20% şi 40% la Sheraton.

Daniel Ben-Yehuda, şeful hotelului de cinci stele Sheraton din Bucureşti şi al complexului hotelier Parc Hotels: Gradul de ocupare a fost redus anul trecut, dar şi în ianuarie, variază între 20% şi 40% la Sheraton.

Autor: Mirabela Tiron

08.02.2022, 17:30 7272

♦ Angajaţii din sectorul hotelier au fost, istoric, cel mai prost plătiţi salariaţi din economie. Sectorul hotelier a fost cel mai afectat în pandemie ♦ Mai mulţi hotelieri, dar şi proprietari de restaurante au început să importe oameni din Sri Lanka, Maroc, Filipine sau Nepal. 

Daniel Ben –Yehuda, şeful hotelului de cinci stele Sheraton din Bucureşti şi al complexului hotelier Parc Hotels, care include unităţile de patru stele Ramada Parc şi Ramada Plaza din nordul Capitalei, spune că găsirea forţei de muncă este una dintre provocările cu care se confruntă în această perioadă şi că a demarat procedura de aducere de angajaţi din Sri Lanka.

„Din martie vom aduce 10 angajaţi din Sri Lanka la Sheraton şi 16 persoane la complexul Ramada, de la bucătari la cameriste. Activitatea a fost afectată în condiţiile în care turismul de business a scăzut foarte mult“, a declarat pentru ZF Daniel Ben-Yehuda. El spune că unii angajaţi români aleg să plece la companii care livrează mâncare, precum Bringo.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO