Companii

Daniel Mischie, City Grill: Banii pe care clientul îi oferă drept recompensă ospătarului sunt undeva într-o zonă gri

Daniel Mischie, City Grill: Banii pe care clientul îi...

Autor: Cristian Hostiuc

29.08.2019, 00:08 3028

Daniel Mischie, CEO al City Grill, unul dintre cei mai puternici jucători din industria restaurantelor din România, afirmă că reglementarea bacşişului din industria HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele) ar duce la venituri mai mari pentru angajaţii din industrie şi ar transparentiza toate încasările localurilor.  City Grill are o cifră de afaceri estimată la 185 de milioane de lei în 2019.

„Prin reglementarea bacşişului, proprietarul restaurantului poate controla toate veniturile localului, totul va fi la vedere. Nu vor mai fi probleme cu ANAF-ul, vom fi o industrie care va avea posibilitatea să fie „albă“ 100%. Mai mult decât atât, vom preîntâmpina criza de personal cauzată de veniturile mici cu nişte venituri care sunt pe hârtie, care se pot dovedi“, a declarat Daniel Mischie în cadrul emisiunii de business ZF Live. Ramona Cornea

Piaţa restaurantelor a ajuns în 2018 la 11,2 miliarde de lei, în creştere cu 13% faţă de 2017, valoare triplă faţă de acum un deceniu, arată o analiză făcută de ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului. Aceleaşi date menţionează că în firmele active din industrie (cele cu cod CAEN "5610 - Restaurante") lucrau în 2018 aproape 90.000 de oameni. Salariile din sectorul HoReCa sunt însă printre cele mai mici din economie, cu un nivel de 1.800 de lei în iunie, faţă de 3.100 salariul mediu net pe economie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO