Companii

Danya Cebus: După sectorul IT, construcţiile ar trebui să fie „perla coroanei“ în economie

Autor: Andreea Neferu

05.05.2015, 00:07 545
Constructorul israelian Danya Cebus, care a ridicat mallul AFI Cotroceni din Bucureşti şi care în prezent lucrează la baza militară americană de la Deveselu, spune că piaţa locală a construcţiilor poate deveni noul motor de creştere al economiei şi de creare de locuri de muncă, după ce în ultima perioadă s-a simţit un reviriment în acest sector, potrivit ediţiei din luna mai a revistei Business Construct.

„După sectorul IT, piaţa construcţiilor ar trebui să fie «perla coroanei» şi să împingă PIB-ul către creştere. Sunt foarte multe de construit în România“, spune Shlomi Mintzer (41 de ani), israelianul care conduce de trei ani operaţiunile locale ale Danya Cebus. De altfel, în perioada de boom sectorul construcţiilor şi-a arătat potenţialul în stimularea economiei, în contextul în care în 2008 avea o pondere de 11% în PIB şi contribuia cu o treime la creşterea economică de la acea vreme, care ajungea la peste 7%.

Anul trecut, sectorul de profil a generat însă doar 6,3% în PIB, fără a avea vreo contribuţie la creşterea economică a României. Piaţa construcţiilor s-a ridicat anul trecut la 8,9 mld. euro, în contextul în care întregul PIB al României a trecut de 151 mld. euro, potrivit datelor Eurostat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO