Companii

Dascălu, la final cu cel mai scump proiect imobiliar din afara Bucureştiului

Dascălu, la final cu cel mai scump proiect imobiliar din afara Bucureştiului

Autor: Cristi Moga

25.05.2012, 00:00 2851

Cea mai mare investiţie imobiliară din afara Bucureştiului, proiectul mixt Palas din Iaşi, a intrat pe ultima sută de metri, deschiderea mallului din cadrul complexului fiind programată săptă­mâ­na viitoare, pe 31 mai, la opt ani de la demararea investiţiei de 260 de milioane de euro.

Iulian Dascălu, proprietarul reţelei de centre comerciale Iulius Mall, a investit cea mai mare parte a banilor obţinuţi din cele patru malluri deţinute în Iaşi, Timişoara, Cluj şi Suceava în proiectul construit pe un teren de 12 hectare al Consiliului Local Iaşi, situat în spatele Palatului Culturii din centrul oraşului. Retailerii anunţaţi în proiect, precum Auchan, Zara, H&M sau C&A, au confirmat pentru ZF că au magazinele pregătite pentru deschiderea de săptă­mâna viitoare.

Proiectul a fost contestat de-a lungul timpului de mai mulţi oameni de afaceri locali, dar Consiliul Local Iaşi a decis luna trecută susţinerea proiectului, prin decizia de a trece pentru a doua oară terenul din proprietatea publică în cea privată a municipalităţii, după ce prima hotărâre în acest sens a fost anulată de Curtea de Apel Oradea pe motiv că nu se făcuse "dezafectarea de la utilitatea publică".

Citiţi materialul integral pe www.zfcorporate.ro

Dascălu a intrat în linie dreaptă cu cel mai scump proiect imobiliar din afara Capitalei. Auchan, Zara, H&M şi C&A sunt gata de inaugurare

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO