Companii

Dascălu şi Atter­bury Europe au pariat 220 mil. euro pe complexul cu mall şi birouri Iulius Town din Timişoara. Acum mai trebuie să vină chiriaşii şi clienţii

Dascălu şi Atter­bury Europe au pariat 220 mil. euro...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.08.2019, 00:08 1304
Omul de afaceri Iulian Dascălu, pro­prietarul Iulius Group, deschide astăzi pri­ma fază din proiectul imo­biliar Iulius Town din Timişoara, o investiţie tota­lă de 220 mil. euro, realizată în parteneriat cu fondul de investiţii Atter­bury Europe. Etapa care îşi des­chide astăzi por­ţile cu­prin­de 120.000 de me­tri pătraţi de spaţii pentru cum­pă­ră­turi (echi­va­len­tul a 12 tere­nuri de fotbal) - in­clu­zând Iulius Mall - în 450 de magazine, un centru de fitness, săli de eve­nimente, dar şi 100.000 de metri pă­traţi de spaţii office şi 41.000 de metri pătraţi de spaţii verzi.

Iulius Town este, practic, o repli­care a modelului pe care Iulian Dascălu l-a implementat iniţial în Iaşi, în an­samblul Palas, un mix de birouri, mall şi parc transformat într-o atracţie pentru locuitorii Moldovei. Ansamblul din Timişoara va continua şi cu noi etape, iar acum următoarea miză pentru Iulian Dascălu este intrarea şi în peisajul imobiliar din Bucureşti.

În prima etapă din Iulius Town se re­găsesc trei clădiri de birouri, ocupate în principal de companii multinaţionale din IT şi automotive. Anul viitor ar urma să fie gata un al patrulea imobil, care va fi şi cea mai înaltă clădire din România, cu 155 metri înălţime şi 27 de etaje.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO