Companii

Datele de la Statistică arată că în România au fost 840.000 de turişti străini în 2021, însă numărul real al acestora este mult mai mic: „Este nevoie de un sistem statistic care să aducă o îmbunătăţire la forma actuală“

Datele de la Statistică arată că în România au fost...

Autor: Miruna Diaconu

10.02.2022, 18:00 1183

♦ Din numărul total de străini, circa 640.000 s-au cazat în unităţile de cazare din Bucureşti şi oraşele reşedinţă, număr care arată călătoriile de business, categorie diferită faţă de turismul de leisure.

Datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS) arată faptul că anul trecut au fost în unităţile de cazare locale 840.000 de turişti străini, însă realitatea este puţin diferită, pentru că nu se face distincţia între numărul de călători în scopuri de business, străinii care lucrează în România şi numărul real al turiştilor străini care şi-au făcut vacanţa pe meleagurile mioritice.

Cei mai mulţi turişti străini au venit din Germania (105.686 persoane), Italia (73.341) şi Franţa (55.160). Totodată, circa 76% din numărul total al străinilor s-au cazat în Bucureşti şi oraşele reşedinţă din ţară, ceea ce arată, de fapt, că numărul turiştilor efectivi este mai mic. Persoanele care călătoresc în sco­puri de business merg, în general, în ma­rile oraşe, însă ei sunt puşi în aceeaşi cate­go­rie cu turiştii care vin în scopuri de business.

Ovidiu Tudor, preşedintele Asociaţiei de Incoming România, spune că datele de la INS ar trebui să facă o diferenţă între mai multe aspecte, între călătorii care vin în scopuri de business, străinii care lucrează în România şi merg în vacanţă local şi turiştii efectivi care vin în România pentru a o vizita.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO