Companii

David Hay, fondator şi CEO ADD Value Management: Finanţarea este mai scumpă în România, iar lichiditatea pieţei este mult mai mică faţă de Varşovia sau Praga

ZF Top Tranzacţii 2019

David Hay, fondator şi CEO ADD Value Management:...

Autor: Roxana Rosu

27.03.2019, 13:21 428

Finanţarea este mai scumpă în România, iar lichiditatea pieţei este mult mai mică faţă de Varşovia sau Praga, nu sunt încă destule active la vânzare, a declarat  David Hay, fondator şi CEO ADD Value Management la Conferinţa ZF Top Tranzacţii 2019 - Piata de fuziuni si achizitii, un barometru pentru mersul economiei. 

”Am condus AFI Europe, apoi am lansat această platformă şi primul contract este cu Morgan Stanley. Vreau să fiu partenerul local al unor fonduri de investiţii, bazându-mă pe cunoştinţele mele despre piaţa locală. Sunt multe active de vânzare. Există portofoliul NEPI, Floreasca Park, sunt proiecte cu o valoare totală de  600-700 mil euro de vânzare. Chiar dacă ele nu sunt încă oficial la vânzare.”

Alte declaraţii: 

Yield-urile sunt sub 4-5% în Polonia, in timp ce în România sunt peste 7%. Este încă o diferenţă mare între yield şi finanţare şi cred că  vom vedea o corecţie. Vedem aceeaşi calitate, acelaşi tip de chiriaşi, deci nu există un motiv pentru această diferenţă.

Finanţarea este mai scumpă în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO