Companii

De ce a vândut CEZ operaţiunile din România

De ce a vândut CEZ operaţiunile din România

Autor: Miruna Diaconu

26.10.2020, 12:30 967

 Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), cu sediul central în Australia,  administrează 129 de miliarde de dolari sub formă de active, din care cea mai mare parte sunt investite în proiecte de infrastructură ♦ Grupul ceh din domeniul energiei CEZ a pus pentru prima dată în discuţie vânzarea afacerilor din România în luna mai a anului trecut ♦ CEZ nu face exitul total din România, rămânând activ pe partea de trading şi de oferire de servicii energetice.

Grupul ceh din domeniul energiei CEZ, care are o capitalizare de 11 miliarde euro, vinde o parte din operaţiunile din România către Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), un fond care administrează active de 129 miliarde dolari la nivel global, din care cea mai mare parte sunt investite în proiecte de infrastructură.

CEZ nu face exitul total din România, rămânând activ pe partea de trading şi de oferire de servicii energetice.

„Procesul de transfer al activelor selectate din România şi Polonia este parte din noua strategie aprobată anul trecut în luna iunie în cadrul Adunării Generale. Preţul de licitaţie a fost principalul criteriu de selecţie şi MIRA l-a oferit pe cel mai mare. În acelaşi timp, cu toate acestea, am luat în considerare dacă ofertantul depune oferta pentru întregul pachet de active sau doar pentru părţi individuale, dacă şi cum finanţarea este securizată sau dacă termenii prevăzuţi în contract sunt îndepliniţi“, au spus pentru ZF reprezentanţii CEZ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO