Companii

De ce este atât de mult praf în Bucureşti? Traficul, lipsa arborilor şi şantierele de construcţii sunt primii factori care generează depuneri de praf în plămâni şi în case

PAGINA VERDE

De ce este atât de mult praf în Bucureşti? Traficul,...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.03.2022, 17:20 1926

♦ În ceea ce priveşte spaţiile verzi, autorităţile încearcă să compenseze lipsa arborilor prin gazon chiar şi în zone unde nu este potrivit ♦ Transportul are şi el o mare parte din vină pentru poluarea la cote alarmante din oraşe ♦ Firmele de construcţii ar trebui să respecte aceste reguli, să aibă o perdea de apă la ieşirea din şantiere, pentru a împiedica praful să ajungă la cetăţeni.

Multe şantiere, puţini copaci, trafic intens – este ecuaţia perfectă care are ca rezultat cantităţile enorme de praf pe care locuitorii Capitalei le inhalează zi de zi, praf vizibil pur şi simplu în aer, pe stradă, pe mobila de acasă. Viaţa urbană este, în sine, generatoare de noxe şi de poluare, însă combaterea lor cu măsuri care să atenueze aceste fenomene este obligatorie.

„Amplasarea oraşului în partea de sud a ţării îl expune la mult praf venit din împrejurimi. Perdeaua verde forestieră din jurul Bucureştiului ar fi o soluţie la această problemă, dar este un aspect despre care se vorbeşte de multă vreme, fără să se fi întâmplat ceva concret. Peste tot în jurul Capitalei ar trebui să avem o astfel de perdea cu rol protector“, spune Oana Neneciu, director executiv la Ecopolis, o organizaţie nonguvernamentală de mediu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO