Companii

De ce nu au copiii locuri pentru sport? Pentru că şefi din învăţământ ca Mihnea Costoiu au închiriat baze sportive pe nimic să facă Dinu Pescariu restaurante, cluburi de noapte şi centru spa

În România astfel de activităţi nu sunt posibile în centre de stat, pentru că cele mai multe sunt în paragină.

În România astfel de activităţi nu sunt posibile în centre de stat, pentru că cele mai multe sunt în paragină.

Autor: Mirabela Tiron

09.04.2022, 12:41 4933

♦ Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti şi fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru închirierea ilegală a bazei sportive pentru copii „Cutezătorii“ către Fundaţia „Dinu Pescariu“ ♦ Ministerul Educaţiei ar avea bani să facă zeci de campusuri şcolare moderne dacă nu ar închiria bazele la preţuri la sub 10% din preţul pieţei. Baza „Cutezătorii“ înseamnă clădiri şi terenuri de tenis, fotbal, piscine pe 5,7 hectare ♦ DNA în 2018: S-a cauzat Ministerului Educaţiei un prejudiciu de 10,7 mil. euro. Suma efectivă plătită de Fundaţia „Dinu Pescariu“: 9.000 de euro pe lună în perioada iulie 2009-martie 2018, faţă de valoarea reală de piaţă a chiriei de 111.825 de euro pe lună ♦ DNA în 2017: „Imediat după preluarea bazei „Cutezătorii“, Fundaţia „Dinu Pescariu“ îngrădise accesul elevilor şi copiilor la baza materială, proprietate a statului, împiedicându-i astfel să desfăşoare activităţi ştiinţifice, culturale, sportive şi artistice. De asemenea, Fundaţia „Dinu Pescariu“ a schimbat scopul utilizării Bazei „Cutezătorii“, folosind-o în scopuri comerciale.

Câte baze sportive folosite pentru antrenamente şi câţi copii beneficiază de in­fra­struc­tura sportivă asigurată de stat, sunt între­bări la care ZF a încercat de mai multe ori să obţină un răs­puns de la Ministerul Educaţiei sau Spor­tului. Niciodată oficialii nu  au transmis situaţia bazelor sportive, a terenurilor de fotbal, tenis sau baschet.

Între timp, condamnarea pentru abuz în serviciu în dosarul „Baza Cutezătorii“ a lui Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti şi fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei atunci când la con­ducere era Ecaterina Andronescu arată de ce copiii nu au locuri pentru sport. Pentru că şefi din învăţământ au închiriat bazele spor­tive de stat pe nimic către oameni de afa­ceri care le-au schimbat scopul într-unul comercial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO