Companii

De ce nu se vinde City Mall la 1.200 euro/mp?

De ce nu se vinde City Mall la 1.200 euro/mp?

În 2009 mallul a avut venituri de 5 mil. euro, dar ulterior chiriile s-au prăbuşit

Autor: Cristi Moga

12.06.2011, 23:57 1379

Preţul centrului comercial City Mall din Bucureşti, aflat înfaliment, a ajuns la nivelul unui apartament vechi din Bucureşti,adică 1.200 de euro/metrul pătrat util (23,5 mil. euro pentrumallul cu o suprafaţă închiriabilă de 19.000 mp), dar tot nu şi-agăsit cum­părător nici la a patra licitaţie organizată la sfârşitulsăptămânii trecute de Casa de Insolvenţă Transilvania, lichidatorulproiectului.

În urmă cu cinci ani un fond de investiţii australian plăteapeste 100 mil. euro pe mallul din sudul Capitalei, adică mai binede 5.000 de euro/mp util, dar în acest an banca finanţatoareUniCredit şi lichidatorul încearcă să îl dea la un sfert din preţşi nu au cui.

De ce? O analiză a ZF realizată în urmă cu câteva luni în rândulconsultanţilor imobiliari arată că City Mall este surclasat decelelalte malluri din Bucureşti la cel puţin şase capitole: aspectgeneral (interior şi exterior), zonă de food-court şi dedistracţii, putere de cumpărare a locuitorilor din zonă, management(studiul a fost realizat înainte de preluarea managementului decătre Coldwell Banker) şi performanţe financiare.

În 2009 mallul a realizat venituri de 5 mil. euro, dar ulteriorchiriile s-au prăbuşit pe fondul crizei şi al creşteriicompetiţiei. Licitaţia va fi reluată la un preţ mai mic probabil cu5-10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO