Companii

De ce nu vin turişti străini în România? Mai puţin de două din zece hoteluri sunt afiliate unui lanţ internaţional

De ce nu vin turişti străini în România? Mai puţin...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.07.2017, 00:07 3192

Aproximativ 14% din hotelurile din România sunt afiliate la un lanţ internaţional, arată datele companiei de cercetare din domeniul ospitalităţii STR, în timp ce media europeană este de aproximativ două ori mai mare.

Astfel, numărul mic de turişti străini care vizitează anual România ( circa 2,5 milioane anual) poate fi pus şi pe seama gradului redus de afiliere, dar şi pe slaba promovare a României pe plan internaţional şi a infrastructurii nedezvoltate.

„Cred că în cazul României acest indicator este important pentru că foarte mulţi dintre străinii care vor să vină să viziteze ţara nu ştiu ce aşteptări să aibă de la calitatea serviciilor hoteliere şi atunci un lanţ internaţional le dă o garanţie mai mare că se respectă aceste standarde de calitate. Şi astfel, au mai multă încredere să vină să viziteze România“, explică Lucian Boronea, director general şi proprietar al agenţiei de turism Accent Travel&Events.

România stă mai bine la gradul de afiliere al hotelurilor decât Bulgaria de exemplu, unde procentul s-a ridicat în luna mai la 6%, dar mai prost decât Polonia.

Cu toate acestea, Bulgaria şi Polonia atrag mai mulţi turişti străini decât România.

De exemplu, la nivelul anului 2015, Bulgaria a înregistrat peste 2,8 miloane de turişti străini, iar Polonia peste 5,7 milioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO