Companii

De ce renunţă Regio Călători la ruta Bucureşti Nord – Aeroport Henri Coandă: „Factorul financiar a determinat decizia“

Regio Călători a operat zilnic 10 rute dus-întors între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Regio Călători a operat zilnic 10 rute dus-întors între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Autor: Miruna Diaconu

01.07.2021, 10:10 489

Retragerea companiei de transport călători de pe ruta care face legătura dintre Gara de Nord din Bucureşti şi Aeroportul Henri Coandă va însemna creşterea timpului de aşteptare chiar şi până la 80 de minute, faţă de 40 de minute cum era în orarul mersului trenurilor înainte de 1 iulie.

Compania de transport pe cale ferată Regio Călători se retrage de la data de 1 iulie de pe ruta Bu­cu­reşti Nord – Aeroport Henri Coan­dă, ceea ce va însemna că orarul mer­sului trenurilor va fi modificat, iar timpul de aşteptare pentru un tren se va ridica chiar şi la 80 de mi­nu­te în anumite intervale orare din zi. Motivul pentru care Regio Călă­tori, unul dintre cei mai mari trans­por­tatori de călători pe cale ferată, se retrage ţi­­ne de zona financiară, având în ve­de­re că deşi există o rută pentru a le uşu­­ra călătorilor accesul la transfer din­­tre aeroport şi oraş, cei care aleg acest tip de transport sunt într-un nu­­măr mic, ceea ce înseamnă o ren­ta­­bi­litate scăzută pentru companiile feroviare.

„Factorul financiar a fost singu­rul care a determinat decizia de re­tra­­gere de pe rută. Societatea se con­­­fruntă, similar cu ceilalţi opera­tori de transport feroviar  de călă­tori, cu o situaţie financiară deosebit de delicată. Nu excludem posibi­li­tatea să reluăm rutele, o analiză ulte­rioară a evoluţiei traficului pe aceas­tă rută putând contribui la aceas­tă decizie“, spun reprezen­tan­ţii companiei fero­viare Regio Călători.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO