Companii

De ce s-a închis fabrica Ursus din Cluj. Explicaţia şefului SABMiller

De ce s-a închis fabrica Ursus din Cluj. Explicaţia...

Autor: Ioana David

23.11.2013, 17:08 4179

Alan Clark, CEO-ul gigantului SABMiller, care deţine pe piaţa locală producătorul de bere Ursus Breweries, spune că strategia din România din anii de criză economică s-a concentrat pe valoarea vânzărilor, ceea ce ar putea explica pierderile de volume.

În noiembrie 2010 Ursus a decis să închidă fabrica de la Cluj, pentru ca anul acesta să o demoleze, iar Clark spune că în cadrul grupului au mai fost închise fabrici în Polonia, Slovacia sau Italia.

„Decizia a fost o recomandare a managementului din România, pe care a trebuit să  o aprobăm. A fost o fabrică importantă pentru noi deoarece reprezintă originea brandului Ursus. Realitatea a fost însă că berăria era poziţionată în centrul oraşului, ceea ce nu ne permitea să o extindem dacă am fi avut nevoie“, a explicat Clark.

Ca tendinţă generală, el a vorbit despre faptul că numărul de berării scade în timp ce dimensiunea celor rămase creşte.

Ursus are în portofoliu şi branduri precum Timişoreana, Ciucaş, Azuga, Stejar şi altele şi deţine trei fabrici la Braşov, Buzău şi Timişoara şi o facilitate mai mică la Cluj.


Citiţi mai multe detalii pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO