Companii

De ce se mută angajaţii de la un job la altul

De ce se mută angajaţii de la un job la altul

Autor: Mihaela Pascari

23.02.2017, 07:00 5138

„Se informează de pe forumuri, îşi justifică aşteptările salariale cu faptul că au costul vieţii ridicat, plătesc chirie, transport sau rată la casă.“

Tinerii care vor să se angajeze pe o poziţie precum cea de recepţioner au aşteptări salariale care ajung şi până la 3.000 de lei net pe lună, în timp ce nivelul salarial oferit de angajatori pentru această poziţie variază între 1.800 şi 2.400 de lei net pe lună, în func­ţie de experienţă, a spus pentru ZF Victoria Brulea, consultant permanent pla­cement al frunizorului de soluţii privind forţa de muncă temporară Adecco Ro­mânia.

„Am întâlnit foarte multe cazuri în care un candidat care vrea să se angajeze pe o poziţie de entry-level cere un salariu prea mare în raport cu competenţele pe care le deţine. Aceste aşteptări vin din faptul că ei se informează de pe diverse forumuri, nu fac diferenţa între nivelul de experienţă în câmpul muncii şi abilitatea de a cunoaşte doar o limbă străină, îşi justifică aşteptările salariale cu faptul că au costul vieţii ridicat, plătesc chirie, transport sau rată la casă“, a explicat Victoria Brulea.

De aceeaşi părere este şi Daniela Necefor, managing partner la compania de consultanţă şi executive search Total Business Solutions (TBS), care spune că piaţa muncii într-adevăr se confruntă cu discrepanţa între cererea şi oferta de salarii pentru poziţiile de entry-level.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO