Companii

De la importul de genţi din piele la ambiţia de a produce local într-un atelier de marochinărie

Cool Bag vinde cam 150 de genţi pe lună, cele mai multe în valoare de 260 de lei, însă preţul acestora variază de la 80 de lei la 320 de lei.

Cool Bag vinde cam 150 de genţi pe lună, cele mai multe în valoare de 260 de lei, însă preţul acestora variază de la 80 de lei la 320 de lei.

Autor: Corina Mirea

14.09.2014, 13:18 6756

Povestea Biancăi Dănilă ca antreprenoare a început în urmă cu un an şi jumătate, când, aflată într-o excursie în Italia, a decis să aducă pe piaţa locală genţi din piele produse de italieni. A pornit businessul Cool Bag cu doar 300 de euro, iar în prezent vinde în jur de 150 de genţi pe lună.

„Am observat că în România genţile din piele sunt foarte scumpe, mai ales în magazinele mari, şi refuzam să dau atâţia bani pe un astfel de accesoriu. M-am gândit că sunt multe alte femei care au aceeaşi problemă şi, văzând diferenţa de preţ dintre cele fabricate în Italia de mici antreprenori şi preţul pe care îl afişează unele magazine la noi, la aceleaşi modele, am zis că ar fi o idee de business bună, mai ales că treceam şi printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar“, spune Bianca Dănilă, 30 de ani, angajată încă cu normă întreagă la o firmă de IT din Bucureşti ca marketing coordinator.

Cool Bag este, de fapt, un SRL-D, întrucât antreprenoarea a decis să aplice pentru programul prin care statul acordă până la 10.000 de euro celor care vor să îşi deschidă primul business, plus scutiri de taxe şi posibilitatea de a lua un credit de 10.000 de euro de la CEC Bank cu dobândă mică. Cu cei 20.000 de euro, ea vrea să îşi construiască un magazin online Cool Bag, un mic showroom, dar să şi cumpere integral sau doar un procent din acţiunile unui mic atelier de marochinărie de pe piaţa locală. Deja este în discuţie cu trei producători, doi din Bucureşti şi unu din Iaşi, iar într-o lună, dacă va primi cei 10.000 de euro de la CEC, va „bate palma“ cu unul din ei.

„Sper să primim banii curând ca să pot dezvolta businessul aşa cum îmi doresc, vreau să am şi o linie de producţie, nu doar să import. Problema este însă relaţia cu statul, pentru că mi s-a spus la un moment dat că banca îmi va da banii într-o săptămână şi a trecut o lună de atunci.“

În prezent, Cool Bag vinde cam 150 de genţi pe lună, cele mai multe în valoare de 260 de lei, însă preţul acestora variază de la 80 de lei la 320 de lei. Pe viitor însă, Bianca Dănilă estimează că va ajunge să vândă 250 de genţi pe lună, dacă va reuşi să-şi extindă afacerea şi are în plan şi o linie de producţie a pantofilor.

„Ar fi bine să avem şi producţie de pantofi, deja multe cliente ne-au întrebat despre acest lucru şi cred că am atrage şi mai multe persoane astfel. Aş vrea să lucrăm cu antreprenori locali, dar să vedem cum ieşim cu costurile, pentru că până acum a fost mai bine să importăm. Aşa am continuitate, iar dacă lucrez cu producători locali este posibil să mă trezesc cu comenzi neonorate şi totul costă mai mult aici, de la mâna de lucru la accesorii.“

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO