Companii

De la producţie la centru de cercetare. Grupul german Schaeffler va angaja 160 de ingineri într-un centru de testare la Braşov

De la producţie la centru de cercetare. Grupul german...

Autor: Laurentiu Cotu

04.10.2018, 00:07 908

Schaeffler România, subsidiara locală a grupului german Schaeffler, va realiza la Braşov un centru de testare pe o suprafaţă de 8.000 mp, unde vor lucra începând de anul viitor aproximativ 160 de ingineri. Clădirea va dispune de un etaj tehnic pentru asigurarea utilităţilor speciale testării de ultimă generaţie şi va îndeplini cerinţele de securitate a informaţiei la cel mai înalt nivel, conform cerinţelor stricte ale producătorilor din Automotive OEM.

 „Prin noul centru de testare punem o piatră de temelie foarte importantă pentru dezvoltarea continuă a Braşovului, ca locaţie de R&D în cadrul Schaeffler Automotive. Prin urmare, consolidăm amprenta globală a activităţilor noastre de dezvoltare, în care utilizăm calificările excelente ale colegilor noştri din R&D din România“, a declarat Peter Pleus, CEO Schaeffler Automotive.

Familia Schaeffler este, prin companiile Continental şi fabrica Schaeffler din Braşov, cel mai mare jucător din industria componentelor auto şi al doilea grup din tot sectorul auto, după Renault. Grupul german are 3,4 mld. euro afaceri în România şi aproape 25.000 de angajaţi.

Fabrica Schaeffler din România este una dintre cele mai mari investiţii în capacităţi de producţie ale grupului german, investiţiile depăşind în cei 14 ani de activitate a companiei pragul de 500 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO