Companii

De’Longhi are un proiect de investiţii de 100 mil. lei în a treia fabrică, la Satu Mare

De’Longhi are un proiect de investiţii de 100 mil. lei...

Autor: Cristina Roşca

16.08.2022, 07:00 1384

Grupul italian De’Longhi, unul dintre cei mai importanţi jucători din producţia locală de electro­casnice, care deţine deja două fabrici funcţionale în România, în judeţele Cluj şi Bihor, a cumpărat recent şi o uzină la Satu Mare şi are în vedere aici un proiect de investiţii în valoare de 100 de milioane de lei (20 mil. euro). Însă, pentru dezvoltarea acestui spaţiu, compania a solicitat un ajutor de stat de 40 de milioane de lei.

De’Longhi a cumpărat o platformă nefuncţională, astfel că ar urma să ridice aici o nouă fabrică.

„În urma deciziei publicate de MoF recent, vom menţine proiectul în solicitare de ajutor de stat pentru tranşa a doua menţionată de guvern. În perioada următoare, vom evalua, în noul context economic, semnificativ diferit de cel de la începutul anului 2022, alternativele pe care le avem legate de finanţare şi vom lua o decizie în cel mai scurt timp“,  spune Carmen Petcu, general manager la De’Longhi România.

În total, sunt aproape 200 de iniţiative din domenii variate, de la producţie de componente auto la industria alimentară şi de la turism la sectorul medical, care au depus solicitare de ajutor de stat. De’Longhi este doar una dintre ele.

Grupul italian De’Longhi a obţinut anul trecut în România, cu două fabrici, o cifră de afaceri de aproape 2,3 mld. lei (470 mil. euro), cu 40% mai mare decât în 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO