Companii

De’Longhi cumpără o fabrică ce producea componente de electrocasnice pentru Samsung. Italienii au intrat în România preluând facilităţile de producţie ale Nokia de la Cluj

De’Longhi cumpără o fabrică ce producea componente...

Autor: Cristina Roşca

10.02.2020, 00:08 1700

Grupul italian De’Longhi, prezent local în producţie de mai puţin de un deceniu, a cumpărat o hală de 25.000 mp şi o serie de echipamente de la Jasz Plaszt Ro, o afacere antre­pre­norială din Ungaria. Italienii preiau astfel o fabrică ce producea componente pentru Samsung şi demarează în 2020 în localitatea Mădăras din judeţul Bihor producţia de componente şi electrocasnice mici.

Aici, până în decembrie, a funcţionat o fabrică de pro­du­cea subansambluri şi mase plastice şi care îl avea drept cli­ent pe gigantul sud-coreean Samsung. Firma Jasz Plaszt Ro a avut în 2018, ultimul an pentru care există date publice, afa­ceri de 55 mil. lei, în scădere cu 14% faţă de 2017. Busi­nes­sul a scăzut şi odată cu el şi numărul de sala­riaţi, care a ajuns la puţin sub 250. În cel mai bun moment, în 2014, afa­cer­ile se apropiau de 80 mil. lei şi nu­mărul de salariaţi sărea de 600.

În această nouă fabrică, De’Longhi va angaja peste 500 de persoane în total. O parte dintre salariaţi vor fi preluaţi din­tre cei care lucrau deja în fabrică, restul urmând a fi recrutaţi.

Grupul italian mai are în România facilităţi de pro­duc­ţie la Jucu, în judeţul Cluj, unde realizează espressoare şi blen­dere şi unde are peste 2.000 de angajaţi. De’Longhi, care a început producţia pe plan local în 2013, a ajuns la afaceri de 1,2 mld. lei în 2018 după o creştere de circa 30%, în linie cu avansul din ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO