Companii

De’Longhi: Încercăm să producem cât mai mult în România, nu doar să asamblăm. Circa 80% din componentele de espressoare sunt realizate de noi, local

De’Longhi colaborează cu 40-50 de firme din România pe diverse servicii (spre exemplu securitate) şi produse (furnizori de componente, în special în zona Transilvaniei).

De’Longhi colaborează cu 40-50 de firme din România pe diverse servicii (spre exemplu securitate) şi produse (furnizori de componente, în special în zona Transilvaniei).

Autor: Cristina Roşca

24.06.2019, 19:15 213

Grupul italian, care a început producţia pe plan local în 2013, a ajuns la afaceri de 1,2 mld. lei anul trecut după o creştere de circa 30%, în ritm cu avansul din ultimii ani ♦ La Jucu, în judeţul Cluj, De’Longhi produce espressoare şi blendere.

„Pentru perioada 2019-2020 priorităţile sunt de a eficientiza procesele curente (...) şi de a reduce cât mai mult posibil costurile de producţie. De asemenea, se vor efectua anumite transferuri de produse mai com­plexe şi cu valoare mai mare de piaţă, astfel făcându-se primii paşi necesari pentru ca De’Longhi România, pe lângă a fi o fabrică de volum, să devină şi o fabrică ce produce valoare, adică maşini de cafea mai scumpe, care au o marjă de profitabilitate mai mare“, conform companiei.

Anul trecut, fabrica de la Jucu a grupului italian a realizat 1,4 milioane de espressoare complet automate sub brandul De’Longhi, 2,3 milioane de blendere sub marca Braun şi 0,7 milioane de aparate de cafea pentru grupul Nestlé pentru Dolce Gusto. Fabrica din Cluj a ajuns cea mai mare din lume pentru grup, depăşind anul trecut unitatea de producţie din China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO