Companii

De Ruiter,PwC: Este strigător la cer să obligi firmele să plătească taxă pentru certificatul digital

Autor: Marius Radu - Mediafax

17.02.2011, 12:36 36

Obligativitatea plăţii unei taxe de 50 de euro pentru ca firmelesă obţină certificatul digital şi să poată depunăonline declaraţiile ar trebui eliminată, întrucâtreprezintă o povară în plus, a declarat, joi, Peter de Ruiter,partener în cadrul PwC România.

"Autorităţile fiscale şi Ministerul Finanţelor artrebui să faciliteze plata taxelor pentrucontribuabili, să facă procesul plăţilor cât mai uşor cuputinţă. (...) Să oblige acele companii să plătească pentrusemnătura digitală este strigător la cer, iarprevederea ar trebui eliminată imediat", a spus de Ruiter, încadrul unui seminar pe teme de fiscalitate.

El a menţionat că taxa în sine nu este una foartemare, însă ca principiu aceasta reprezintă o povară în plus pentrufirme, mai ales că ele trebuie să plătească oricum alte taxe labugetul de stat.

"E ca şi cum te-ai duce într-un magazin auto să cumperi o maşină,iar vânzătorul îţi spune că, dacă vrei să cumperi maşina, trebuiesă plăteşti mai întâi o taxă de 50 euro", a spus de Ruiter.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO