Companii

De unde a finanţat Patriciu cu 35 mil. euro dezvoltarea afacerii Mic.ro în ultimii doi ani

De unde a finanţat Patriciu cu 35 mil. euro dezvoltarea afacerii Mic.ro în ultimii doi ani

Foto: Laurentiu Tarcomnicu

Autor: Cristi Moga

18.01.2012, 13:51 4056

Omul de afaceri Dinu Patriciu a accesat în perioada 2010-2011 fonduri de circa 35 de milioane de euro de la bănci şi firme de leasing pentru dezvoltarea afacerii Mic.ro, ajunsă acum într-un punct de cotitură, după ce mai mulţi furnizori au oprit livrările, iar o parte din magazine au fost închise.

După ce a deschis primele magazine în aprilie 2010, Patriciu a obţinut cinci luni mai târziu scrisori de garanţie cu o valoare de 13,2 mil. euro de la BCR.

Ulterior, compania a accesat şi împrumuturi cu o valoare cumulată de 14 milioane de euro de la UniCredit Ţiriac Bank (9 milioane de euro în decembrie 2010) şi BRD (5 milioane de euro în mai 2011), potrivit datelor de la Arhiva de Garanţii Mobiliare.

Nu în ultimul rând, în septembrie 2011 au fost înregistrate ca garanţii în favoarea firmei UniCredit Leasing un număr de 131 de utilitare Fiat Ducato, achiziţionate de la AutoItalia pentru a fi transformate în magazine mobile.

Valoarea acestui ultim contract poate fi estimată la circa 7-8 milioane de euro, ţinând cont de bugetul de achiziţie şi modificare anunţat de companie pentru aceste utilitare.

Fiind un contract de leasing, în cazul în care Mic.ro nu va plăti ratele, UniCredit ar putea intra în posesia unui parc auto greu de vândut către alţi clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO