Companii

De vorbă cu Robert Popescu, cel mai puternic executiv din farma

De vorbă cu Robert Popescu, cel mai puternic executiv din farma

Robert Popescu, 46 de ani, a fost numit în 2008 CEO al A&D Pharma, grupul farmaceutic care deţine Sensiblu şi Mediplus, în locul lui Dragoş Dinu

Autor: Razvan Muresan

08.11.2011, 00:04 1797

Cel mai important CEO din do­meniul farma din România, Robert Popescu, care conduce afacerile de circa 800 de milioane de euro ale grupului A&D Pharma, va discuta deschis despre cariera sa, despre planurile pe care le are pentru farmaciile Sensiblu şi distribuitorul Me­di­plus, dar şi despre evoluţia pieţei cu ocazia evenimentului "MEET THE CEO", or­ga­ni­zat de revista BUSINESS Magazin.

Robert Popescu este cel mai puternic executiv din industria farma din România. Conduce din 2008 grupul A&D Pharma, după ce s-a alăturat companiei în acelaşi an pe poziţia de chief operating officer al Mediplus.

Sub conducererea sa, grupul şi-a eficientizat activitatea şi şi-a îmbunătăţit indicatorii financiari, divizia de wholesale şi-a îmbunătăţit rata de profit, iar Sensiblu a trecut de anul trecut pe plus.

În prezent, grupul are o cifră de afaceri anuală care depăşeşte 800 milioane de euro şi şi-a consolidat poziţia de lider de piaţă pe seg­mentele wholesale şi retail. De ase­menea, din 2010 A&D Pharma ope­rează în şase state din zona Europei Centrale şi de Est prin divizia sa de marketing&sales, după achiziţia mai multor operaţiuni de profil.

În vârstă de 46 de ani, a fost numit în 2008 CEO al A&D Pharma, grupul farmaceutic care deţine Sensiblu şi Mediplus, în locul lui Dragoş Dinu, cel care a deţinut poziţia timp de şase ani. A&D Pharma este o companie de tip holding, înregistrată în Olanda, care deţine cea mai mare parte a activităţilor în România.

Compania a fost listată, începând cu octombrie 2006, pe piaţa principală reg­lementată a bursei din Londra, însă ac­ţionarii au decis delistarea în cursul acestui an.

Licenţiat al Universităţii Politehnice din Bucureşti, specializarea Inginerie şi Ştiinţa Calculatoarelor, Popescu şi-a construit cariera pornind de la domeniul în care s-a pregătit.

A început ca manager de sisteme informatice, pentru ca ulterior să devină director comercial şi country manager al U.D.I. (ROM) SRL, membru al grupului de companii Eisenberg, cu activităţi în comerţ intenaţioal şi management de proiecte industriale şi energetice. În 1999 a plecat în Canada, unde a acceptat poziţia de business analyst şi project manager în cadrul Apache Software Inc. din Toronto.

Din 2001 a lucrat în cadrul companiei Relad, avansând în cei şapte ani până la funcţia de CEO şi preşedinte al consiliului de administraţie.

Popescu a fost ales vicepreşedinte al Asociaţiei Distribuitorilor de Me­dicamente din România în aprilie 2004 şi în această calitate a contribuit la creşterea vizibilităţii aso­ciaţiei, a restructurat modul de funcţio­nare şi a reprezentat-o în cadrul nego­cierilor cu autorităţile.

De asemenea, din 2010 a fost ales preşedinte al Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România.

Întâlnirea lui Robert Popescu cu oa­meni de afaceri şi executivi din peisajul eco­nomic românesc va avea loc marţi 22 no­iem­brie, cu ocazia evenimentului "MEET THE CEO", organizat de BUSINESS Magazin, conceput ca un mo­ment oportun pentru un public restrâns de a avea acces la o discuţie liberă cu membri importanţi ai comunităţii de business din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO