Companii

Decizie dură: Piaţa auto apasă pedala de acceleraţie şi pe noi, şi pe vechi

Decizie dură: Piaţa auto apasă pedala de acceleraţie...

Autor: Bogdan Alecu

14.06.2017, 00:04 400

Înmatriculările de maşini noi au crescut cu 27% în mai comparativ cu perioada similară a anului trecut, la peste 8.000 de maşini, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), acesta fiind şi cel de-al doilea cel mai accelerat ritm de creştere din acest an după cel de 63% din februarie.

În total, în primele cinci luni s-au înmatriculat aproape 37.000 de maşini noi, în creştere cu 23% faţă de perioada similară din 2016.

De partea cealaltă, şi importurile de maşini vechi au prins avânt şi mai mare. Luna trecută s-au importat peste 47.000 de automobile la mâna a doua, mai bine de dublu faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce în total de la începutul anului numărul aces­tora s-a apropiat de 215.000 de unităţi. Dacă luna trecută creşterea second-urilor se domolise la „numai“ 63%, acum acestea au revenit la creşteri de trei cifre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO