Companii

Declan Daly, CEO Coface Europa Centrală şi de Est: Există veşti bune în 2019, dar şi riscuri; volatilitatea se menţine în regiune şi este important să controlăm riscurile

Declan Daly, CEO Coface Europa Centrală şi de Est:...

Autor: Roxana Rosu

28.05.2019, 10:03 133

Anul 2018 a adus o serie de surprize pe plan global, începând cu rezultatul alegerilor din Italia, evioluţia politicilor americane, criza financiară din Argentina, iar în 2019 vorbim mult de riscuri, dar avem şi veşti bune.

Economia SUA este pe val, dincolo de ”războiul” comercial cu China, companiile continuă să investească în Europa, iar economia Chinei este încă pe creştere, iar clasa de mjloc din economiile emergente creşte şi susţine consumul.

Riscuri cheie pentru 2019 la nivel global: riscurile geopolitice, la maxim în 2018, creşterea protecţionismului, impactul tehnologiei asupra lanţurilor de valori şi a companiilor, creşterea datoriei globale, aşa că bpncile centrale vor avea mai puţin loc de manevră pentru a reduce dobânzile.

Riscuri pentru CEE:

- reducerea creşterii economice în zona euro

- creşterea salariilor, forţa de muncă, creşterea insolvenţelor

- Brexit

- riscuri politice

Volatilitatea se menţine în regiune şi este important să controlăm riscurile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO