Companii

Dedeman a angajat 200 de oameni pentru un magazin in Craiova

Dedeman a angajat 200 de oameni pentru un magazin in Craiova
23.03.2010, 23:07 316

Retailerul de bricolaj Dedeman, detinut de fratii Adrian siDragos Paval din Bacau, se extinde la finele saptamanii la Craiova,pe un teren achizitionat de la reteaua germana de magazine SelgrosCash & Carry in 2008.

Unitatea va fi amplasata in vecinatatea magazinului Selgros dinCraiova si va avea in jur de 200 de angajati, potrivit estimarilorZF

Investitiile companiei detinute de fratii Paval in Craiova potfi estimate la 15-16 mil. euro, o suma similara fiind anuntata deretailer pentru proiectul de extindere din Brasov, finalizat inluna februarie.

Dedeman opereaza in prezent 16 magazine si a raportat pe 2009 ocifra de afaceri de 250 mil. euro, in stagnare fata de valoarea dinanul anterior.

Planurile fratilor Paval prevad alte doua deschideri de magazinein 2010, in afara proiectelor finalizate in aceasta primavara.Locatiile vizate in a doua jumatate din an sunt orasele Arad siTimisoara.

In acest an, compania mizeaza pe o crestere cu 15% a cifrei deafaceri in euro fata de 2009, pe fondul expansiunii retelei.

Strategia de extindere a Dedeman la nivel national vizeazadezvoltarea unei retele de 30 de magazine pana in 2015, adicadublarea numarului de locatii existente la finele lui 2009.

Retailul local de bricolaj a scazut anul trecut cu 25%, la 2,1miliarde de euro, de la 2,8 miliarde de euro in 2008, potrivitestimarilor retelei germane Praktiker, cel mai mare jucator pepiata de profil. Compania avea la finele lui 2009 o cota de aproape14% in sectorul DIY (do-it-yourself, retailul de bricolaj) dinRomania, fiind urmat de Dedeman, cu o cota de aproape 12%, potrivitestimarilor Praktiker care apar intr-un raport publicat recent inGermania.

Nemtii de la Praktiker si francezii de la Bricostore sunt ceicare au definit conceptul de bricolaj in Romania, fiind primeleretele de profil care au deschis magazine pe piata locala inperioada 2002-2003. Praktiker este in prezent si cea mai extinsaretea de bricolaj, avand operationale 26 de unitati.

Dedeman este singura retea autohtona care a reusit pana acum satina pasul cu extinderea lanturilor internationale de profil inRomania, in conditiile in care un al doilea val de intrari ale unorretaileri straini, din 2005-2006, a adus pe piata alte branduriputernice la nivel european: Hornbach, Obi, Mr. Bricolage siBauMax.

AFACERI DE LA ZERO