Companii

Dedeman a dat 8,2 mil. euro pe un lot de 4,7 ha din Chimopar

Dedeman a dat 8,2 mil. euro pe un lot de 4,7 ha din Chimopar

Autor: Cristi Moga

03.10.2014, 00:07 4544

Compania de bricolaj Dedeman, controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl din Bacău, a cumpărat recent un lot de 4,7 hectare din fosta platformă industrială Chimopar din estul Capitalei pentru construirea unui nou magazin, al patrulea din oraş, iar de câteva zile pe şantierul din bulevardul Theodor Pallady au început să apară primele utilaje.

Chimopar, producător cu tradiţie în industria chimică din Capitală controlat de omul de afaceri libanez Jaffal Imad, a intrat în insolvenţă în 2012, iar în primăvara acestui an a fost pronunţat falimentul, astfel că vânzarea terenului către Dedeman pentru un preţ de 8,2 mil. euro plus TVA (174 de euro/mp) a fost aprobată de creditorii societăţii, printre care se află şi banca UniCredit Ţiriac.

„Am finalizat în septembrie achiziţia terenului de 4,7 hectare de la Chimopar şi vom construi un magazin cu o suprafaţă de peste 15.000 de metri pătraţi a cărui deschidere este programată la sfârşitul lunii martie“, a declarat pentru ZF Dragoş Pavăl, preşedinte şi acţionar majoritar al Dedeman.

Magazinul Dedeman va fi deschis peste drum de parcul comercial Arcade în care sunt prezenţi retaileri precum Metro, Auchan, Jumbo sau Decathlon, iar până în vara acestui an şi grupul german OBI, care s-a retras din România, avea un magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO