Companii

Dedeman a închis anul cu afaceri de 767 mil. €, în creştere cu 26%

Dragoş Pavăl

Dragoş Pavăl

Autor: Cristi Moga

23.03.2015, 00:07 4032

Retailerul de bricolaj Dedeman, cea mai mare companie cu acţionariat privat românesc, a ajuns anul trecut la afaceri de 767 de milioane de euro, în creştere cu 26% faţă de 2013, iar Dragoş Pavăl, preşedintele şi acţionarul majoritar al companiei, începe să creadă în atingerea pra­gului de un miliard de euro în dreptul vânzărilor.

„Anul trecut am realizat o cifră de afaceri de 3,412 miliarde de lei, echivalentul a 767 de milioane de euro. Creşterea de circa 26% a fost surprinzătoare şi pentru noi şi a fost determinată de magazinele noi (patru unităţi - n.red.), de maturizarea unită­ţilor deschise în anii precedenţi, dar şi de evoluţia vânzărilor în termeni comparabil (like for like -n.red.). Toto­dată, cred că au început să se vadă roadele eforturilor de combatere a evaziunii fiscale din zona materialelor de construcţii“, a declarat Pavăl într-un interviu pentru ZF.

WikiZF: Profilul companieiDedeman

Compania cu sediul în Bacău are o reţea naţională de 40 de magazine, iar în acest an vor mai fi deschise alte patru unităţi, prima inaugurare fiind programată pe bulevardul Pallady din Bucureşti. Compania şi-a bugetat pentru acest an o creştere a cifrei de afaceri de 8%, spre 830 mil. euro.

„Dacă altădată n-aş fi putut crede că putem atinge pragul de un miliard de euro, acum cred că în viitor vom depăşi această barieră“, a mai spus Pavăl.

Citiţi interviul integral cu Dragoş Pavăl în numărul următor al revistei Business Construct

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO