Companii

Dedeman a investit 12 mil. € la Vâlcea în magazinul 28

Dedeman a investit 12 mil. € la Vâlcea în magazinul 28

Dragoş Pavăl

Autor: Cristi Moga

24.04.2012, 00:04 948

Compania de bricolaj Dedeman, liderul pieţei de profil, controlat de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl din Bacău, a investit 12 mil. euro în cel de-al 28-lea magazin al reţelei, care va fi inaugurat vineri în Râmnicu Vâlcea.

Cu 28 de magazine în portofoliu, Dedeman devine liderul pieţei de bricolaj şi în funcţie de di­men­siunea reţelei, devansând com­pa­nia ger­mană Praktiker, care controlează un lanţ de bricolaj format din 27 de unităţi.

Magazinul Dedeman din Râm­nicu Vâlcea va avea o su­pra­faţă con­struită de 12.700 mp şi un număr de 172 de an­ga­jaţi.

Principalul compe­ti­tor al De­deman pe piaţa din Vâlcea va fi magazinul Am­bient, parte a reţelei controlate de omul de afaceri Ioan Cio­lan din Sibiu.

Dedeman a mai deschis un magazin în 2012, la Constanţa, în care au fost investiţi 15 milioane de euro, iar planul companiei prevede alte trei deschideri până la sfârşitul acestui an.

Dedeman a avut anul trecut o cifră de afaceri de 476 mil. euro, iar anul acesta ar urma să fie depăşit pragul de jumătate de miliard de euro, în condiţiile în care firma şi-a bugetat o creş­tere de 10% a veniturilor.

Urmă­torul magazin Dedeman va fi deschis în vara acestui an, cel mai probabil în Slatina. Prin­cipalii competitori ai companiei sunt Praktiker, Bricostore şi BauMax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO