Companii

Dedeman ajunge la 40 de magazine printr-o investiţie de 12 mil. euro la Târgu-Jiu

Dedeman ajunge la 40 de magazine printr-o investiţie de...

Autor: Cristi Moga

16.09.2014, 00:04 600

Compania de bricolaj Dedeman, controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl din Bacău, va ajunge vineri la o reţea de 40 de magazine prin finalizarea unei investiţii de 12 milioane de euro la Târgu-Jiu, oraş în care şi competitorii de la Praktiker au deschis un magazin săptămâna trecută.

Magazinul Dedeman din Târgu-Jiu va avea o suprafaţă de peste 12.000 de metri pătraţi şi o echipă de 170 de angajaţi, indicatori care duc suprafaţa de vânzare a companiei la 409.000 de metri pătraţi şi efectivul de salariaţi la peste 7.300 de persoane.

Acesta este cel de-al patrulea magazin deschis de cei de la Dedeman în acest an, după unităţile finalizate în Deva, Sibiu şi cartierul bucureştean Colentina, şi este totodată al patrulea magazin de bricolaj deschis în România în luna septembrie, după unităţile Dedeman Colentina, Leroy Merlin Craiova şi Praktiker Târgu-Jiu.

Deşi germanii de la OBI au decis în această vară să închidă cele şapte magazine pe care le operau în România, retailerii r­ămaşi încep să dea drumul la investiţii, după ce în perioada crizei doar Dedeman a avut un ritm constant de extindere, cu 4-5 magazine pe an. Astfel, compania băcă­uană a ajuns de la o reţea cu 12 magazine şi vânzări de circa 250 mil. euro în 2008 la 40 de unităţi şi un rulaj de peste 600 mil. euro anul trecut.

Dedeman vrea să ajungă la 50 de unităţi următorii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO