Companii

Dedeman, cea mai mare afacere antreprenorială românească, vrea să facă 1 mld. euro anul acesta

Dedeman, cea mai mare afacere antreprenorială...

Autor: Bogdan Alecu

06.06.2016, 00:07 2169

Retailerul de bricolaj Dedeman, controlat de antreprenorii locali Dragoş şi Adrian Pavăl, şi-a bugetat pentru acest an afaceri de 4,53 miliarde de lei, adică 1,01 miliarde de euro, devenind astfel prima companie contro­lată de un român care trece pragul psihologic de un miliard de euro, potrivit datelor completate într-un chestionar pentru anuarul Top cei mai mari jucători din economie.

În topul celor mai mari companii conduse de antreprenori români, Dedeman ocupă prima poziţie, cu 4,36 mld. lei cifră de afaceri în 2015, urmat de Tinmar-Ind condusă de Augustin Oancea, cu 3,3 miliarde de lei, şi RDS-RCS cu 2,7 miliarde de lei business anul trecut.

Dragoş Pavăl, 50 de ani, a fost primul din cei doi fraţi care a intrat în afaceri, în anul 1992, când a deschis un magazin de 16 metri pătraţi într-un spaţiu închiriat într-un cartier din Bacău. Apoi, afacerile au început să se dezvolte, iar astăzi fraţii Pavăl sunt cei mai puternici antreprenori locali după cifra de afaceri a companiei pe care o deţin. Reţeaua Dedeman este liderul incontestabil al pieţei de bricolaj, unde se luptă cu reţele internaţionale (Brico Depot sau Leroy Merlin), dar şi cu companii cu acţionariat local (Ambient - în insolvenţă - sau Arabesque).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO